Om

Kenneth Nyberg Göteborgs universitet… mig

Jag heter Kenneth Nyberg, är född 1971 och uppvuxen i Mollösund på västra Orust. Numera är jag dock inbiten göteborgare och trivs med det sedan 1991, då jag började studera vid Göteborgs universitet. Genom åren har jag också haft förmånen att få vistas halvårslånga perioder eller mer i Hurghada, Egypten (1986), Wooster (Ohio), USA (1990–91), och Bangi, Malaysia (1999–2000).

Idag är jag docent och universitetslektor i historia vid Institutionen för historiska studier i Göteborg, där jag har en personlig sida med en översikt över min forskningsprofil och en komplett publikationslista. Här på sajten finns mer utförlig information om min forskning och ett antal av mina publikationer i fulltext. Det enklaste sättet att kontakta mig är via e-post på adress kn [snabel] gu [punkt] se.

… bloggen

Tidens skiften är min personliga webbplats och forskarblogg. Uppfattningar och ståndpunkter som framförs här är mina egna och jag ansvarar ensam för dem. När inget annat anges är jag upphovsman till texter, bilder och övrigt innehåll, men inte den grafiska utformningen som WordPress har rättigheterna till. Innehållet i mina inlägg får fritt spridas vidare i icke-kommersiellt syfte under förutsättning att källan tydligt anges enligt villkoren i Creative Commons-licensen Attribution-NonCommercial 3.0 Unported (CC BY-NC 3.0). Om rättighetsskyddat material oavsiktligt publiceras i kommentarer eller inlägg och detta påtalas av rättighetsinnehavare eller någon annan, kommer jag att avlägsna materialet ifråga snarast möjligt.

För att upprätthålla ett konstruktivt diskussionsklimat och undvika spam i kommentarerna granskas dessa alltid före publicering, varför det kan ta en dag eller två innan de blir synliga. Den som lämnar kommentarer anses ha gett tillstånd till publicering av dem på bloggen och därmed även möjligheten att innehållet i dem citeras och sprids vidare enligt ovan.

2 kommentarer

  1. Hej Kenneth,

    roligt att lyssna på din podo Linné och hans lärling. Här får du bygginstruktion till den historiska Linnés Plugghäst – i uppdaterad form – att snickra själv inför den Världsarvsansökan som snart är på gång till UNESCO.

    På stadsbiblioteket i Göteborg står ett utställarexemplar som du kan provrida vid tillfälle. Eller skall jag låta vår Göteborgssnickare Paul Boqvist snickra ett exemplar till dig?

    Hälsningar
    Gunnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.